Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 1. 2022

K† M† B† 2022 letos v Dolní Kalné rekordní

V sobotu 8. ledna navštívili Dolní Kalnou a Slemeno po dvouleté odmlce tři králové s kasičkami a logem Charity ČR. Do pomoci s organizací celostátní tříkrálové sbírky se opět zapojil náš kalenský skautský oddíl. Celkem se nám podařilo sestavit pět skupinek, které obešly domovy a popřály štěstí a zdraví do nového roku. Jedna kasička byla po několik dní umístěna i v místním obchodě. Do regionu Hostinné jste vy, občané Dolní Kalné a Slemena, přispěli částkou 21 685 Kč. Tato suma je o 60 % vyšší, než kolik bylo vybráno v roce 2020 a je za dobu konání sbírek v naší obci rekordní.

Z daru, který jste vhodili do pokladničky, zůstává 65 % Charitě, která u vás koledování zorganizovala (Charita Hostinné), 15 % využije na své projekty příslušná diecézní Charita (Diecéze Královéhradecká), 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a zákonných 5 % je režie sbírky.

Darované peníze v našem regionu využije Dům s pečovatelskou službou v Hostinném na nákup kompenzačních pomůcek a na zkvalitnění služeb v terénu. Více o Tříkrálové sbírce na www.trikralovasbirka.cz.

Všem, kteří přispěli, či jakkoli pomohli, děkujeme.